Jurek

Perstorp Group söker paralegal

Perstorp tror på att förbättra vardagen, så att den blir säkrare, bekvämare och mer miljövänlig för miljarder människor över hela världen. Som ett världsledande specialkemikalieföretag bidrar våra innovationer med väsentliga egenskaper till en mängd olika produkter som används varje dag, överallt. Du hittar oss i allt från din bil och mobiltelefon till vindkraftverksparken och den lokala mjölkbonden. Enkelt sagt, vi arbetar för att göra bra produkter ännu bättre, med en tydlig hållbarhetsagenda.

 

Nu söker vi en erfaren paralegal till vårt trevliga huvudkontor i Malmö!

 

Arbetsbeskrivning

I din roll som paralegal kommer du att ingå i Legal Department som består av VP Head of Legal Department, som du också rapporterar till, samt ytterligare tre seniora jurister. Rollen är bred och varierande och dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att innefatta följande:

 

• Administrera digitalt avtalsarkiv för koncernbolagen samt fysiskt avtalsarkiv på huvudkontoret i Malmö;

• Hantera och leda arbete med digital signering inom koncernen;

• Ansvara för och utveckla bolagsadministration för koncernbolagen globalt;

• Hantera styrelseadministration i moderbolaget;

• Hantera bolagsstämmor m.m. för koncernens svenska bolag, inkluderande registreringsärenden hos Bolagsverket;

• Tillse tillsammans med Accounting att de svenska bolagen upprättar årsredovisningar samt ingivande till Bolagsverket;

• Ansvara för teamsiter för Legal;

• Ge administrativt stöd vid projektarbeten såsom M&A m.m.;

• Ansvara för Corporate Checklist processen för koncernen;

• Delta i förbättringsarbeten inom Legal exempelvis vad gäller digital transformation;

• Ge administrativt stöd åt Head of Group Treasury avseende Transfer Pricing; och

• Hantera leverantörs- och internfakturor.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har läst en YH-utbildning för paralegals eller som har motsvarande kunskap på grund av arbetslivserfarenhet. Du har minst runt fem års erfarenhet av rollen som paralegal på bolagsjuristavdelning eller advokatbyrå och besitter grundläggande kunskaper inom juridik och ekonomi. Du har erfarenhet av att arbeta med olika typer av avtal och av bolagsadministration, såsom upprättande av protokoll och andra bolagshandlingar, samt registreringsärenden hos Bolagsverket. Du har mycket goda kunskaper i svenska och eftersom tjänsten innefattar mycket internationella kontakter krävs det även att du behärskar engelska i både tal och skrift. Vidare är du van vid att arbeta med olika IT-verktyg (såsom SAP, iManage, DocuSign, Admincontrol, ControlKeeper) och har erfarenhet av informationssökning i databaser samt vana av Word, Excel och PowerPoint.

 

Som person är du noggrann och proaktiv och tycker om att ha många olika kontaktytor. Du har en god förmåga att arbeta självständigt och har lätt för att ta till dig ny information. Vi ser även gärna att du har ett intresse för digital transformation.

 

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig en bred och dynamisk roll där du får utrymme att växa och utmanas. Tack vare vår globala närvaro har du möjlighet att arbeta med tvärfunktionella team och få kontakt med människor över hela världen. Även om vi finns i många olika länder anses vi vara ett litet företag som tror att varje individ, varje handling, varje produkt, varje liten sak vi gör kan göra skillnad.

 

Om verksamheten

Perstorp grundades 1881, våra innovativa produkter och lösningar bygger på 140 års erfarenhet och representerar en komplett kedja av lösningar inom organisk kemi, processteknik och applikationsutveckling. Perstorp har cirka 1 500 anställda och tillverkningsenheter i Asien, Europa och Nordamerika. Försäljningen år 2022 uppgick till 15.3 miljarder kronor. Sedan 2022 är Perstorp en del av PETRONAS Chemicals Group Berhad (PCG), Malaysias ledande kemiföretag och del av PETRONAS-koncernen.

 

Läs mer på www.perstorp.com

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Perstorp Group med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email utan ansökan sker via Jureks hemsida www.jurek.se. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linn Marthinussen på telefon: +46 76 002 69 41 alternativt via email linn.marthinussen@jurek.se

 

Område

Malmö

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Malmö . Publicerat : 4 september

Kategorier : Juridik Kontor & Administration


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Perstorp Group söker paralegal