FRA

Verksamhetsutvecklare till GD:s stab

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA:s uppdrag utvecklas, verksamheten expanderar och antalet medarbetare ökar. Vi stärker också myndighetens ledningsstöd och söker nu en erfaren verksamhetsutvecklare till GD:s stab för arbete med ledning, styrning och tillväxtsamordning. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad, varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som verksamhetsutvecklare tillhör du GD:s stab inom Ledningsstödet på FRA där du kommer att utveckla FRA:s interna ledning och styrning samt bidra till att utveckla myndighetens övergripande verksamhet samt tillväxt.

I rollen som verksamhetsutvecklare kommer du att ge stöd till myndighetsledningen med beslutsunderlag i frågor som rör myndighetens ledning, styrning samt intern styrning och kontroll. Detta kan framförallt vara i form av:

• att ta fram underlag för utveckling av myndighetens styrmodell inklusive att se över myndighetens interna processer, långsiktiga mål och strategiska planering
• Att självständigt driva förändringsprocesser.
• Att ta fram underlag för utveckling av modell för intern styrning och kontroll

FRA står liksom flera andra myndigheter inom totalförsvaret inför en omfattande tillväxt fram mot 2035. För att trygga tillväxten behövs samordning och uppföljning. GD:s stab har en nyckelfunktion i detta arbete.

I tjänsten kommer du även att genomföra utredningar och analyser som kan ge uppföljande och utvärderande information om hela eller delar av verksamheten. Vidare kommer du att arbeta med att koordinera myndighetens ledningsprocesser, dvs. koordinering av långsiktig planering, uppföljning och utvärdering av verksamhet och ekonomi. Därutöver ingår sedvanlig handläggning av myndighetsövergripande frågor. Du kommer även att delta i och ibland leda projekt som innebär förändring inom ditt område- I arbetet ingår att göra omvärldsanalys inom sakområdet och följa utvecklingen både nationellt och internationellt och bedöma behov av agerande inom myndigheten. Resor inom landet kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har:
• För tjänsten relevant akademisk utbildning, exempelvis statsvetenskap, juridik eller ekonomi
• Flerårig dokumenterad relevant erfarenhet på myndighetsövergripande nivå av liknande uppgifter
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har:
• Utbildning och/eller arbetslivserfarenhet inom förändringsledning
• Tidigare arbetat med processöversyn inom statlig sektor

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen som verksamhetsutvecklare är det viktigt att du kan driva förändringsarbete och se nya perspektiv och lösningar på de problem som uppstår. Du är van att sätta upp höga mål och arbeta uthålligt för att nå dessa. Du har förmågan att ta fram planer på både kort och lång sikt samt förutse problem och utveckla alternativa planer för dessa. Vi söker dig som är bra på att kommunicera, både muntligt och skriftligt. För att passa för rollen är det även viktigt att du är bra på att bygga relationer med andra samt skapa motivation hos andra att prestera för att nå uppsatta mål.  Verksamheten är av sådan karaktär att det är viktigt att du har en hög integritet.
 
Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på nummer 010-557 48 23 . Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-07-31
Referensnummer 4555/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-07-31

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 31 juli . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 juni

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Offentliga jobb Statsvetenskap


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Verksamhetsutvecklare till GD:s stab