FRA

Dokumentcontroller/ Registrator

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven dokumentcontroller/ registrator för arbete med informationshantering såväl strategiskt som operativt. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en dynamisk verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

 

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

 

Ditt uppdrag

Du tillhör enheten för informationsförvaltning som ansvarar för att upprätthålla en effektiv och rättssäker hantering av allmänna handlingar i enlighet med lag, förordning och interna bestämmelser. Inom enheten har vi ett nära samarbete, i syfte att säkerställa och utveckla informationshanteringsprocessens alla delar.

 

I ditt arbete ingår operativa arbetsuppgifter som hantering av inkommande post/e-post, diarieföring, behörighetshantering, inventering av sekretessbelagda handlingar samt att förbereda ärenden för arkivering. I din roll bistår du också med expertkunskap till övriga verksamheter där du kommer att utbilda myndighetens medarbetare i frågor som rör hanteringen av allmänna handlingar.

 

Du kan

Vi söker dig som har:

 •  
 • Relevant avslutad eftergymnasial utbildning, gärna inom arkiv- och informationshantering eller liknande, alternativt erhållit likvärdig arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av, och kunskap om att hantera och strukturera stora mängder information
  • Goda kunskaper i Office-paketet
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

 

Det är meriterande om du har

 • Arbetat som registrator/dokumentcontroller vid någon myndighet, särskilt inom försvarssektorn
 • Goda kunskaper i lagstiftningen som reglerar den offentliga förvaltningen, t.ex tryckfrihetsförordningen, arkivlagen samt offentlighets- och sekretesslagen
 • God datavana och erfarenhet av att arbeta i dokument- och ärendehanteringssystem

 

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och ansvarstagande. Tjänsten kräver att du som person är lösningsorienterad och självgående. Du har förmågan att prioritera och kan växla mellan kvalificerade och mer rutinmässiga arbetsuppgifter. Du tar egna initiativ för att leverera lösningar och stöttar gärna andra för att nå gemensamma mål.

 

Som person har du god samarbetsförmåga då du i din roll har breda kontaktytor inom myndigheten. Du kan på ett pedagogiskt sätt förklara lagar och föreskrifter, samt har tryggheten att uppmärksamma och klargöra avvikelser från dessa. Du finner det lätt att samarbeta men kan också utföra dina arbetsuppgifter på egen hand. För tjänsten är det även viktigt att du klarar av perioder med tempoväxlingar avseende arbetsbelastning.

 

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

 

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

 

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

 

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Maera Khan på telefon 010-557 46 84. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

 

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-07-14.

 

Referensnummer: 2024FRA169.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

Län:

 • Stockholm

 

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

 

Anställningsgrad:

Heltid

 

Arbetstider:

Dag

 

Sista ansökningsdag:

2024-07-14

 

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Arbetsplats/placeringsort:

Enligt överenskommelse

 

Kontaktpersoner:

 

Se annons

 

Företagets hemsida:

www.fra.se

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : För 20 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 19 juni

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Dokumentcontroller/ Registrator