Jurek

Paralegal/Assistent till Baker McKenzie, vikariat åtta månader

Baker McKenzie är en internationellt topprankad advokatbyrå - och en av världens ledande inom affärsjuridik. Vår Paralegal och Assistent inom IPTech teamet ska gå på föräldraledighet och vi söker därför nu hennes vikarie under minst åtta månader med möjlighet till förlängning. I denna roll kommer du att arbeta med varumärkesportföljhantering men också generell assistans åt gruppens delägare och jurister.


Arbetsuppgifter
Du arbetar dels som paralegal inom varumärkesportföljhantering samt stöttar avdelningen generellt med administration och support. Det är en bred och varierad roll i omfattning och arbetstempo och innefattar bland annat följande uppgifter:

• Registrering, rapportering och hantering av internationella samt nordiska varumärkesansökningar, förnyelser, ändringsärenden samt varumärkesbevakningar för dessa
• Koordinering av varumärkesportföljer för övriga länder i världen
• Registrering, rapportering och hantering av mönsteransökningar i Sverige och EUsamt förnyelser och ändringsärenden för dessa
• Hantering av sökningar för patent, varumärken, mönster och domännamn vid DD-processer
• Uppdatering av interna mallar, registerhantering, fakturakontroll och sammanställning av olika dokument etc.
• Ansvara för påminnelser kring viktiga deadlines och generell administrativ legal support

Tjänsten innefattar även mer traditionella assistentuppgifter som:
• Registrering av nya klienter och ärenden
• Fakturaadministration
• Koordinering och planering för mötes- och resebokningar samt luncher/middagar
• Utläggs- och kvittoredovisningar
• Korrekturläsning och formatering samt inbindning av dokument
• Övriga för en assistent vanligen förekommande ad hoc uppgifter och generell assistentsupport


Din erfarenhet och kompetens
Till denna tjänst söker vi dig som har intresse för ovan uppgifter och som har relevant kunskap och rätt inställning och attityd till tjänsten. Du har tidigare arbetat som assistent inom varumärkesområdet eller har annan motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet. Har du viss erfarenhet av byråverksamhet så är det meriterande men inget krav. Du arbetar obehindrat på engelska och svenska och är en van Office-användare, främst Word och Excel. Vi ser gärna att du är intresserad av att tillsammans med andra i teamet, testa och använda "legal tech" och andra verktyg som kan underlätta och effektivisera arbetet.


Din personlighet
Vi söker dig som har ett eget driv, högt engagemang och som trivs att arbeta självständigt som en del av ett välfungerande team. Du är van att hantera parallella projekt och har god prioriteringsförmåga. Du tar dig bäst fram om du har lite skinn på näsan och vågar ställa frågor när du inte förstår. Det ligger naturligt för dig att ta ansvar och du trivs i en tempofylld och dynamisk miljö som ställer lite extra krav på "attention to detail". Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för detta vikariat.


Du erbjuds
En utvecklande och varierad tjänst för dig som vill arbeta med ett ambitiöst och trevligt team i ett internationellt företag. Du blir en mycket viktig del inom IPTech teamet och för rätt person finns goda möjligheter att utvecklas inom området. Tjänsten är ett vikariat i minst åtta månader med goda möjligheter till förlängning.


Ansökan och övrig info
I denna rekrytering samarbetar Baker McKenzie med Jurek Rekrytering & Bemanning. Känner du igen dig i beskrivningen bör du inte tveka att skicka in ditt CV och personligt brev redan idag. Då tjänsten ska tillsättas senast 1 maj kommer vi att göra urval och intervjuer löpande. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Susanne Waering (susanne.waering@jurek.se). Du söker tjänsten via Jurek Rekrytering & Bemannings hemsida, www.jurek.se. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi är ett sammansvetsat team på drygt 100 personer i Stockholm med den internationella byråns alla fördelar. Vi sitter i trevliga lokaler centralt på Vasagatan 7 och erbjuder dig en stimulerande, inkluderande och trevlig arbetsmiljö. Tillsammans arbetar vi över rättsområden och landsgränser för att bistå våra klienter på bästa sätt. Baker McKenzie grundades i Chicago 1949 och idag är vi fler än 13 000 medarbetare på 78 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 och Baker McKenzie undertecknade FN:s Global Compact 2015.

Sökord: Paralegal, juristassistent, legal assistant, Assistent

Område: Stockholm
Anställning: Tillsvidare
Omfattning: HeltidAnsök nu


 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 mars

Kategorier : Juridik Kontor & Administration


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Paralegal/Assistent till Baker McKenzie, vikariat åtta månader